Met velours gordijnen de winter door

De warme zomer is nog lang niet om, maar de winter die gaat komen beheerst het nieuws. Hoe houden we het warm nu gas ontzettend duur geworden is? Het huis isoleren zou helpen, maar het tijdsbestek van een paar maanden is onvoldoende om dat voor elkaar te krijgen. Maar alle beetjes helpen. Snel resultaat is te behalen met de aanschaf van velours gordijnen.

Velours gordijnen isoleren je woning

Velours is een stevig weefsel. Velours gordijnen zijn dan ook geliefd omdat ze het licht goed buiten houden. Daarnaast dempt velours geluid, dus gordijnen van dit robuuste materiaal worden ook veel gebruikt op plekken waar de akoestiek in orde moet zijn. Maar niet in de laatste plaats heeft velours impact op de warmte-isolatie. En dat in zomer én winter.

velours energiebesparendIn de zomer helpen velours gordijnen bij het weren van warmte. Nederlandse huizen hebben vaak grote ramen, waardoor het daglicht ongehinderd binnen valt. Dat is het grootste deel van het jaar heel aangenaam, maar als het buiten ruim 30 graden wordt, is dat zonlicht in de woonkamer toch wat te veel van het goede. Deze hitte houd je effectief tegen met dikke velours gordijnen. Zo houd je je woonkamer koel – en je slaapkamer ook.

In de winter is het juist andersom. Dubbel glas isoleert wel, maar toch gaat er nog flink wat warmte verloren door de grote ramen. Met een stevig velours gordijn breng je juist een extra isolatielaag aan. Zo houd je de warmte van overdag ook ’s avonds nog in huis. Dat betekent: minder stoken, minder gas. Velours gordijnen zijn energiebesparend! Juist nu levert velours dus veel op.

Velours gordijnen online bestellen

Velours gordijnen zijn een zinvolle investering, al helemaal als je ze voor een scherpe prijs aan kunt schaffen. GemaTex garandeert je die scherpe prijs. Wij maken al onze gordijnen zelf, in het eigen atelier – deze gordijnen zijn dus een echt Nederlands product. Dat past dus ook bij de moderne voorkeur voor lokaal produceren, lokaal kopen. Dat is duurzamer en ook dat heeft een impact. Bestellen is eenvoudig: bel ons en we helpen je met alle plezier. Online zie je alvast wat voor kleuren en kwaliteiten we op voorraad hebben.