Overgordijnen

Overgordijnen zijn robuuste, sfeerbepalende gordijnen van echt velours, sommige zeggen velvet. GemaTex is specialist velours gordijnen; wie zoekt naar overgordijnen vindt bij ons dus prachtige gordijnen van hoge kwaliteit. Wat GemaTex onderscheidend maakt is dat wij al onze gordijnen zelf maken, gewoon in Nederland. Bij ons is dus altijd maatwerk mogelijk, bij ons heeft u altijd wat te kiezen. Meer weten? Neem contact met ons op! Dat kan eenvoudig telefonisch: 0527 - 20 55 41 of mobiel op 06 - 16774986.

GemaTex: Overgordijnen van Nederlandse makelij, voor u op maat, altijd gunstig geprijsd.

Overgordijnen: sfeerbepalend

overgordijnen veloursOvergordijnen doen veel voor de sfeer van uw huis. De kleur is overdag een accent in de hoek van de woonkamer, maar ’s avonds, als het gordijn dicht is, zal de kleur voor heel de kamer bepalend zijn. GemaTex geeft graag kleuradvies. Kleuren hebben elk voor zich een eigen uitwerking op de sfeer, waarbij het niet alleen om donker tegenover licht gaat, maar ook echt om de kleur zelf. Blauw straalt bijvoorbeeld van nature rust uit en is om die reden populair voor slaapkamers. Rood is warm en energiek, geel is blijmoedig – dat zijn enkele vuistregels. Juist bij een zo overheersend vlak als dat van uw overgordijnen is het goed om over kleur na te denken.

Behalve kleur doet ook het materiaal van de overgordijnen veel voor uw interieur. Velours is warm en zacht en is om die reden geluiddempend. Dat geeft uw woonkamer een aangename, rustgevende akoestiek. Ook geluid van buiten wordt door velours gordijnen gedempt. Verder zijn deze gordijnen zeer isolerend, de binnenwarmte houdt u met velours nog beter vast.

Overgordijnen van echt velours

Velours, dat is voor ons een sleutelwoord. GemaTex is velours-specialist, we spreken zelf wel van echte liefde. Velours is een schitterend materiaal, zacht en tegelijk heel krachtig, stoer zelfs. Als je velours in je handen hebt – en dat hebben wij het dagelijks – voel je direct hoe sterk het materiaal is, hoe zwaar, hoe degelijk. Maar ook om te zien blijft het schitterend, de massa, de ronde welving als de gordijnen zijn opgehangen… Echte gordijnen, dat zijn wat ons betreft velours gordijnen.

Voor overgordijnen spreekt het eigenlijk als vanzelf dat ze van velours zijn. Overgordijnen moeten stevig en ondoorzichtig zijn, ze moeten licht van buiten tegenhouden. Vitrage is wat anders, vitrage is licht en doorzichtig, maar overgordijnen moeten precies de eigenschappen hebben waar velours bekend om staat. We raden u dan ook zeker aan om voor dit materiaal te kiezen en niet voor een synthetisch stofje, dat leidt in de praktijk te vaak tot teleurstelling. Velours, dat is het „echte werk”, wat ons betreft!

Overgordijnen bestellen

Bestellen bij GemaTex gaat het eenvoudigst telefonisch. We beantwoorden dan al uw vragen. Uiteraard kunt u een proefstaal krijgen van de gordijnen van uw voorkeur, om zeker te weten dat de kleur matcht met uw interieur. Een hoog service-niveau is voor ons net zo belangrijk als de kwaliteit van uw overgordijnen. Laat uw gegevens achter of bel ons meteen, wij horen graag van u!