Gordijnen horeca

Gordijnen geven veel sfeer en warmte. Dat is al één reden voor horeca-ondernemers om aandacht te besteden aan mooie velours gordijnen in hun zaak. Maar ook om andere redenen zijn velours gordijnen in de horeca nuttig en belangrijk. Velours is een robuust materiaal dat een dempend effect heeft op het geroezemoes in een café of restaurant. Bovendien worden horeca-gordijnen zo uitgevoerd dat ze brandvertragend zijn. GemaTex levert professionele gordijnen aan horeca-bedrijven in heel Nederland.

Velours gordijnen in de horeca

velours gordijnen horecaVelours gordijnen zijn fluwelen gordijnen, gemaakt van mooie zachte stoffen die GemaTex in haast iedere denkbare kleur op voorraad heeft. Deze gordijnen hebben een prachtige uitstraling en daarom zijn ze geliefd in vele soorten interieurs, van klassiek tot modern. In cafés en restaurants is sfeer natuurlijk heel belangrijk, de uitstraling van de ruimte moet kloppen met de ideeën die u als ondernemer over uw horeca-bedrijf heeft. Gordijnen kunnen het beeld compleet maken. GemaTex maakt uw gordijnen op maat.

Velours gordijnen hebben daarnaast een geluiddempende werking. Juist in een gezellig café en een goedbezocht restaurant is dat prettig, want met uw gasten komt ook een boel geluid: schuivende stoelen, rinkelende glazen, gepraat en gelach - geluiden die horen bij een aangename sfeer, zeker, maar die in een ruimte die echoot al gauw gaan storen. Velours gordijnen nemen dat holle geluid weg. Ze zorgen zo ook voor een betere akoestiek, wat ook weer een uitkomst is bij muziek.

Horeca: brandvertragende gordijnen

Spreken we over horeca-gordijnen, dan gaat het automatisch ook over brandvertragende gordijnen. De stof houdt de verspreiding van vuur tegen. Iedere horeca-zaak die plaats biedt aan meer dan 50 gasten - en dat is al gauw het geval, ook in een relatief klein café kan het al zo druk zijn - moet voldoen aan de regelgeving betreffende brandvertragende gordijnen (bouwbesluit).

Die regels zijn er natuurlijk ook niet voor niets, u moet er niet aan denken dat een klein vuurtje tot een grote brand leidt. Brandvertragende gordijnen kunnen een belangrijke rol spelen in het voorkomen van zo'n ramp. GemaTex heeft ruime ervaring met het verwerken van brandvertragende stoffen. We vervaardigen er gordijnen mee die de mooie, zachte eigenschappen van velours combineren met een gevoel van veiligheid dat eigenlijk minstens zo aangenaam is.

Horeca-gordijnen bij GemaTex

GemaTex levert professionele horeca-gordijnen. Omdat we bij GemaTex altijd maatwerk kunnen leveren, en dat voor een scherpe prijs en nog heel snel ook, weten cafés en restaurants ons goed te vinden als er nieuwe gordijnen nodig zijn. We denken dan graag met u mee, als ondernemers onder elkaar, en bepalen dan samen wat de beste gordijnen voor uw zaak zullen zijn. U kunt ons eenvoudig telefonisch bereiken, of uw gegevens achterlaten op onze contactpagina.