Gordijnen met zeilringen

Een elegante manier om velours gordijnen op te hangen is een roede met zeilringen. In plaats van aan de bekende gordijnrails, hangt de stof dan aan een zichtbare stang die bijdraagt aan de uitstraling van uw interieur. Gordijnen met zeilringen zijn stijlvol en stevig. GemaTex biedt verschillende mogelijkheden om velours gordijnen met zeilringen te realiseren in uw woonkamer of in uw bedrijf.

Zeilringen in verschillende maten

Afhankelijk van de grootte van de roede, hebben de zeilringen verschillende maten. Bij GemaTex werken we met zeilringen van 2,5 centimeter en 4 centimeter – maar ook met zeilringen van 6,5 cm, zodat een stoere steigerbuis als roede kan dienen, wat past in een modern interieur met industriële details. In overleg kunnen we ook naar andere maten kijken. Omdat we al onze velours gordijnen zelf maken zijn we erg flexibel in wat we voor u kunnen betekenen.

Meer nog dan de maat, maken materiaal, kleur en uitvoering van de zeilringen verschil voor uw interieur. Een klassieke koperkleur, helder nikkel, strak zwart – het zijn enkele van de mogelijkheden. Ook hier bespreken we graag met u wat uw voorkeuren en eigen ideeën zijn, GemaTex denkt dan met u mee.

velours gordijnen zeilringen

Gordijnen met zeilringen: toepassingen

Gordijnen met zeilringen passen bij verschillende interieurstijlen. Ze kunnen heel klassiek ogen, en passen zo in een woonkamer die met antieke meubels en warme kleuren is ingericht. We zien ze vaak in mooie landhuizen, maar bijvoorbeeld ook in grachtenpanden of herenhuizen aan de rand van de oude binnenstad. Het andere uiterste bestaat ook: steigerbuizen als roede, grote zeilringen, strakke kleuren en veel industrieel design, ook dát is een interieur waar gordijnen met zeilringen passen. Uiteraard zijn er ook tussen deze uitersten allerlei mogelijkheden. Hoe gaat ú deze gordijnen combineren?

Niet alleen in woonkamers, ook in bedrijven worden gordijnen met zeilringen veel toegepast. Paskamergordijnen zijn vaak op deze manier vormgegeven en GemaTex heeft dan ook al aan heel wat winkels mooie velours paskamergordijnen geleverd. In de horeca wordt deze ophangmethode ook vaak gebruikt, dus in cafés en restaurants, maar ook in theaterzalen. Gematex is een ervaren leverancier van horecagordijnen en kan daarbij uitstekend rekening houden met het bouwbesluit en brandvertragend velours.

Gordijnen met zeilringen bij GemaTex

GemaTex maakt alle gordijnen zelf, in een eigen atelier in Marknesse, midden in Nederland. Velours gordijnen zijn onze specialiteit. Ook de zeilringen worden dus door onszelf in de gordijnen verwerkt. Hierdoor kunnen we ons werk steeds precies aanpassen aan wat u wenst. Ook kunnen we, op basis van uw ideeën, een keur aan oplossingen en opties aan u voorleggen. Het mooie is: bij GemaTex gaat dit samen met een vriendelijke prijs en snelle service. Belt u ons? Dan praten we verder!