Duurzame gordijnen

Duurzaamheid is een actueel thema, ook voor GemaTex. De manier waarop wij velours gordijnen altijd hebben benaderd, is al duurzaam van zichzelf: geen stof verspillen, lokaal produceren, alles zelf doen. Maar daarnaast investeren wij ook in verduurzaming van onze processen. Wij geven om de toekomst! Als u op zoek bent naar duurzame gordijnen helpen wij u dan ook graag.

Duurzame gordijnen lokaal geproduceerd

velours gordijnen duurzaamEen bijzonderheid van GemaTex is de lokale productie. Ons atelier in de Noordoostpolder is zo Nederlands als het maar kan, het ligt midden in een landschap van rechte lijnen en poldersloten en ook nog eens midden in Nederland. De apparatuur waarmee we onze duurzame gordijnen vervaardigen hebben we zelf ontworpen en geperfectioneerd naar onze standaarden. Dat betekent dat we een uniek product leveren.

Lokaal produceren betekent vanzelfsprekend ook dat er minder transport nodig is. De gordijnen gaan vanuit ons atelier in Marknesse direct naar onze klanten en misschien dus ook wel naar u. De voetafdruk van dat korte reisje is heel wat kleiner dan die van vrachten uit Azië... Bovendien letten we er in onze eigen ateliers goed op dat de productie netjes en verantwoord gebeurt. Ook daar valt immers veel te behalen op het gebied van duurzaamheid.

Duurzame productie, duurzame kwaliteit

Als mensen aan de Noordoostpolder denken, denken ze niet aan onze duurzame gordijnen, maar wel aan windmolens. We zien ze de hele dag, het maakt eigenlijk niet uit welke kant we op kijken – ze horen er in dit deel van Nederland gewoon helemaal bij. Windenergie is ons dus toevertrouwd, daarnaast zorgen we er met zonnepanelen voor dat we ons duurzaam verwarmen en de energiebehoefte verder aanvullen. Dat betekent dat we CO2-neutraal produceren.

Het grootste verschil maken we wat ons betreft echter door kwaliteit. Door een goed product te leveren, dat lang meegaat, bieden we een goed alternatief voor de wegwerpeconomie. Onze gordijnen zijn op maat gemaakt, van de beste kwaliteit velours, en zijn zo afgewerkt dat ze inderdaad lang meegaan: duurzame gordijnen. Wij houden niet van weggooien. Ieder stukje stof verdient het om een mooi gordijn te worden, een duurzaam gordijn wat ons betreft. Dat is wat GemaTex aan de wereld bijdraagt.

Duurzame gordijnen bestellen

Doordat we lokaal produceren zijn we ook benaderbaar, u bent gewoon welkom in ons atelier en u kunt ons altijd bellen. Goed maatwerk valt of staat bij goed contact. En, belangrijk om te vermelden: duurzame gordijnen zijn nog geen „dure gordijnen”. Door onze manier van werken maken we nou juist weinig onnodige kosten en het is onze filosofie dat we die vervolgens dus ook niet in rekening brengen. Duurzaam en toch scherp geprijsd, goed en toch snel: dat is de kwaliteit van GemaTex.